Råd og tips...

Hvordan kle seg?
 
Noen enkle råd for at Brynje Super Thermo skal fungere best og etter hensikten er:
  • Utenpå bør man ha et så tettsittende plagg som mulig, alt utenom bomull er bra. Varmeeffekten blir størst da. Om sommeren gjør vi et unntak for bomull. En "løs" skjorte i bomull lufter godt og suger også mye fukt, men tørker lett i sol og vind. Under er det ideelt å ha en Super Thermo T-shirt, særlig ved bæring av sekk.
  • Kan brukes over lengre tid uten vask og uten at funksjonen forringes. Nettingens få kontaktpunkter mot huden tettes ikke igjen av hudrester, fett og avfallsstoffer fra kroppen. Nettingen lukter mindre. Med Brynje netting nærmest kroppen trenger du mindre klær på tur, under trening eller i konkurranse. Med mindre energitap som resultat.
  • Sykkelryttere bruker Super Thermo-trøya innerst. Temperaturen under lange løp varierer mye etter løypeprofilen og etter værforandringer samtidig som at kroppen produserer mindre varme på slutten av anstrengende konkurranser. Uten gode klær kan dette bli kritisk. Prinsippet gjelder alle typer utholdenhetsaktiviteter, tur eller ekspedisjoner.
Noen enkle råd ved bruk av Brynje Arctic:
  • Benyttes gjerne alene eller i kombinasjon med skallbekledning når det er nødvendig. Dette holder i de fleste tilfeller, på tur med eller uten sekk. Når det er veldig kaldt kan du bruke en ekstra nettingtrøye under for å få mest mulig stillestående luft nærmest kroppen.
  • Det viktigste for at skallbekledningen skal fungere etter hensikten er at det ikke er for mye tekstiler mellom huden og skallbekledningen. Da klarer ikke fuktigheten kroppen produserer å komme igjennom, men legger seg som kondens på innsiden av jakka og det er ubehagelig. Kan bli svært kritisk hvis været blir vanskelig.
Generelt bør man kle seg lett fra start, er du av de som starter med mye påkledning er det viktig at du tar av deg straks du begynner å svette. Det er alltid bedre å kle på seg enn av seg når været blir dårlig. Da er det viktig å være så tørr på kroppen som mulig.
 
Tips for vask av ull:
Merinoullen er myk og lettstelt. Dersom du følger våre råd, vil ullfiberen beholde sin naturlige struktur, og plaggene vil holde seg spensige og pene, selv etter flittig bruk. Ullen er spesialbehandlet slik at den er maskinvaskbar, men bruk maskinens ull-program! Plaggene tåler ikke klor og må ikke bløtlegges, ei heller trommeltørkes. Husk; ikke for mye tøy i vaskemaskinen om gangen. Vaskepulver som ikke har løst seg helt opp i vaskevannet tærer på ullfibrene og kan lage små hull i plagget.