HVORFOR FÅR JEG GNAGSÅR?

Opprettet den

HVORFOR FÅR JEG GNAGSÅR?
HVORFOR FÅR JEG GNAGSÅR?
HVORFOR FÅR JEG GNAGSÅR?

Vi blir mye spurte om dette spørsmålet og det er mange faktorer som kan bidra til å forårsake det fryktede gnaget som resulterer i vannblemmer.

Først la oss ta en titt på hva blemmer egentlig er - blemmer er små lommer fylt med kroppsvæske i det øvre laget av huden. 

Det er friksjonsforbrenning, som er forårsaket av at det fortsatt gnies og gnages fra fottøyet

For å forhindre blemmer er det viktig å diagnostisere hvorfor din sko gnager mot huden.  Hvis du kan redusere gnaget, kan du redusere sjansen for et gnagsår. Det kan være flere faktorer som bidrar til at skoene gnager, og det vanligste er varme, fuktighet og passform.

Her er hvordan vi anbefaler deg til å motvirke disse faktorene for å øke sjansene til å bli blemmefri:

  1. VARME: Det er viktig å huske at når du løper eller er ute på fotturer over lengre avstander, i varme temperaturer, kan din fot/skostørrelse, svelle som en halv eller full størrelse, større enn du pleier. Derfor må du ta høyde for denne endringen i enten passformen til din sko eller tykkelsen på sokkene.  Det anbefales vanligvis, at dine nye sko, kan utvide seg 7-10mm foran, mens hælsonen bak, holder seg på plass. Dette vil gi føttene nok plass til å utvide. Du kan også se på sokker som kan bidra til å regulere temperaturen ved hjelp av materialet eller pustevnen i designet.  Hvis du kan bidra til å holde føttene svale og tørre, vil de sannsynligvis svulme mindre i løpet av dagen.  Dette betyr at du kan gå lenger, gjerne mange mil på en dag, mens du underveis bytter sokker etter behov. 1000 Mile dobbel-lag sokker, beskytter og balanserer fottemperaturen din, noe som sparer energi og gjør at du kan gå lengre- komfortabelt.

  2. FUKTIGHET: Om føttene blir våte gjennom svette eller vanninntrengning, begynne føttene å gli inne i skoen, og de blir mer utsatt for å utvikle berøringspunkt som fører til blemmer.  Det er viktig å sikre at føttene holder seg tørre. Se etter en sokk som fører fuktighet fra huden, og unngå helt at skoene trekker inn vann, spesielt hvis de ikke er vanntette.Fuktig hud gir blemmer lettere enn tørr hud, så det er verdt å ta et ekstra par sokker med deg i tilfelle kriser.  Hvis du lider av varme føtter, prøv likevel å se etter sokker som puster og med fukttransport, for å holde foten kjølig og tørr.

  3. PASSFORM: Sokken og skoen må passe. De må kunne arbeide sammen for å effektivt redusere friksjon på huden.  Hvis du har plass inne i skoen og du har en tynn sokk, vil føttene flyttes inne i skoen og øke friksjon som resulterer i Gnagsår.  Alternativt hvis du har en passende sko og en tykk sokk, kan skoen virke for stram og friksjon på foten vil øke, og igjen resultere i blemmer. Velg en sokk i 1000 Mile,  det er mange alternativer å velge mellom: tynne «single layers» enkelt- lag, halvtynne «double layers» dobbel-lag, halvtynne polstret «single layers» enkelt-lag, tykke «double layers» dobbel-lags og tykke polstrede ettlags alternativer.  Du må gjøre ditt valg basert på passform i skoen din og avgjøre om du har plass til utfylling eller om et dobbelt lag vil være tilstrekkelig.

Her på 1000 Mile har du kanskje oppdaget at vi har en rekke sokker å velge mellom, og det kan være forvirrende når du skal velge.  Det er ikke bare en sokk som passer alle. Vi har en rekke wicking strømper, polstret sokker, dobbelt lag og ettlags alternativer.

Vi har prøvd hardt å dekke alle behov slik vi kan tilfredsstille alle kundene våre.  Når du har vurdert akkurat hva du leter etter, kontakt oss gjerne og vi vil anbefale deg noen alternativer, å tilpasse dine kriterier.


Er du plaget med gnagsår av typer vannblemmer eller blodblemmer, må du ta dette alvorlig.

Finn frem til den 1000 Mile™ sokken som minsker friksjonen mellom huden og sokkene/skoene, bruk eventuelt 1000 Mile™ Liners Dobbeltlagssokker under andre sokker.