Beste vandre sokken for meg?

Opprettet den

Beste vandre sokken for meg?

 

 

Som alltid kommer det til personlige preferanser og mange faktorer kommer i spill når du prøver å velge beste sokken for deg. 

  • Polstret eller ikke-polstret? 

  • Enkel eller Dobbel-lag? 

  • Ull eller bomull?

  • Ser ut til å være for varme, eller for tynne og kalde? 

Denne listen, kan være endeløs.

1000 Mile har brukt sin lange kunnskap på å utforme et bredt spekter av sokker som kan dekke de fleste behov. Når du ser dem på nettstedet, kan det virke uoversiktlig og forvirrende for en nybegynner, å finne frem! Fortvil ikke, vi er alltid tilgjengelig for å kunne hjelpe deg. Du kan sende en email på KONTAKT OSS siden, når som helst, nedenfor er noen tips:

Fottøy - hvis du har på deg støvler (fjellstøvler o.l.,) pleier legglengde å være et godt alternativ. Det beskytter anklene fra gnissing på toppen av støvelen, samt foten.  Hvis du bruker lettere sko, kan joggesko stilen være mer behagelig (du kan selv ta en titt på sport / løpesokk seksjonen, kanskje bomull stilene kan være av interesse).

Størrelse og Lest - er viktig for å sikre at passformen til sokkene passer til størrelsen på foten.  For at dobbellag systemet skal fungere mest effektivt, må sokkene være tettsittende uten rynker eller bretter i inner-laget. Hvis sokken er for stor, flyttes lagene ikke uavhengig, og sokken vil sannsynlig begynne å skli inni skoen, rulle ned eller krølle seg opp under tærne.  Alt dette på samme tid, vil hindre doble laget i å være effektive.

Hvis sokken er for liten, kan det bli for tett rundt tærne og anklene, og dette vil begrense bevegelse.  De kan også skli ned foten og forårsake ubehag, som du definitivt ikke vil ha, halvveis inn i en hel dags vandring. Lignende episoder er også erfart i våre ettlags sokker, så det er veldig viktig at du får passformen riktig. 

Du kan sjekke vår STØRRELSE GUIDE HER for å sikre at du får passformen best for deg.

Tykkelse - må tilpasses etter form og størrelse på din sko.  Mange kjøper sko som er et halvt nr. større enn deres vanlige, med plass for hevelse over lange avstander.  Du trenger en sokk som kan fylle noe av denne plass, ellers kan foten din begynne å skli inne i skoen.

Sklir foten inne i skoen, øker friksjon på huden og fører til blemmer. Alternativt hvis du har en god, romslig, sko og velger en tykk polstret sokk, kan dette gjøre at skoen blir for stram, og igjen føre til at friksjonen økes og blemmer vil resultere.

Selv våre dobbelt-lag sokker vil kjempe under disse omstendigheter.

Temperatur - hvis føttene blir for varme, vil de svette og svelle.  Dette blir et vanlig sted for blemmer.  De fleste av våre dobbelt-lag sokker har et Tactel fôr.  Dette materialet er mykt mot huden, og frakter svetten bort fra kroppen, og vil holde føttene dine friske og tørre.  Vårt utvalg i enkelt-lag sokker, har også spesielt utvalgt garn som hjelper med å regulere fot-temperaturen.

Dette bidrar til å gi deg det meste du trenger uten en overoppheting av føttene.  Vi har også en Heat-Sokk som har et indre fôr for å holde føttene varme. Blir du ofte kald, eller fryser på føttene, kan disse varme sokkene være fordelaktig for deg. Ellers er MERINO-ULL sokken å foretrekke.

Nå har vi dekket punktene som du må ta hensyn til, før du velger hvordan du kan begrense sokkesortimentet slik at det passer til dine behov?

Ta en titt på diagrammet nedenfor, det kan hjelpe med å begrense alternativene: